ro
ru en
18 iunie 2023
Pavel Zingan. Monjaro a trecut cu succes testarea în Moldova

 

Săptămâna trecută a avut loc unul dintre cele mai pitorești maratoane din Moldova. De ce este acesta atât de special? Cursa a fost organizată în Fetești, și cei care au fost prezenți acolo cu siguranță vor fi de acord cu mine. Partenerul oficial al Maratonului La Fetești 2023 - Duelul Grătarelor a fost GEELY Moldova.

"Vizitați Fetești"

După două discuții scurte cu organizatorul și unul dintre alergători, Iulian Bercu, am ajuns la concluzia că trebuie să văd cu proprii mei ochi Fetești, cunoscut și sub numele de “Elveția Moldovei”.

Iulian Bercu, organizatorul Maratonului Fetești 2023 - Duelul Grătarelor.

Salut, Iulian. De cât timp organizezi deja maratonul la Fetești?

Acesta este al doilea an. Totuși, aș dori să subliniez faptul că evenimentul nostru nu este doar un maraton. Este un festival care îmbină sportul, muzica și gastronomia tradițională a nordului Moldovei.

Câți participanți au fost anul acesta?

Aproximativ 300 de persoane. Sunt fericit să anunț că maratonul nostru a păstrat statutul internațional pentru al doilea an la rând. Anul acesta, pe lângă participanții din Moldova, am avut sportivi din România și Germania.

Am auzit aprecierile participanților de anul trecut, spunând că este unul dintre cele mai impresionante trasee de maraton pe care le-au parcurs.

Cu siguranță! Traseul traversează două rezervații naturale - Fetești și La Castel. Peisajele sunt atât de uimitoare încât cuvintele nu le pot descrie în totalitate. Cred că este necesar să vizitezi locul în persoană. Poate că sună ca o exagerare, dar sunt convins că Hollywoodul nu apreciază suficient frumusețea acestei regiuni. Este un peisaj ideal pentru filmarea unui film fantasy.

Ce distanțe au fost propuse pentru anul acesta?

Ne-am propus să includem alergători de toate nivelurile de pregătire. Prin urmare, am oferit distanțe de zece, douăzeci și patruzeci de kilometric, inclusiv, am organizat și o distanță specială pentru copii. Copiii au putut alerga un kilometru și jumătate în jurul faimoasei stânci din Fetești. Apropo, în legătură cu planificarea traseului, aș dori să mulțumesc partenerului nostru, GEELY Moldova, pentru sprijinul lor deosebit în organizarea acestui eveniment.

Pentru modelul GEELY Monjaro, maratonul din acest an a constituit cea mai mare încercare de adaptare la terenul specific Moldovei. Atunci când am verificat traseul maratonului, am parcurs tot drumul cu Monjaro, aproximativ 60% din traseu desfășurându-se pe teren dificil, pe rocă, prin canioane și chiar traversând un mic râu. Așadar, Monjaro a reușit cu succes testarea în Moldova.

Acum vezi vehiculele GEELY nu doar pe străzile din Chișinău. După maratonul de anul trecut, un locuitor din satul unde a avut loc cursa a ales GEELY atunci când și-a achiziționat un vehicul nou. Deci, nu te mira dacă vezi logo-ul GEELY în "Elveția moldovenească".

Prin urmare, evenimentul nu s-a restrâns doar la cursă?

Sigur că nu. A avut loc și un târg popular cu produse de la producătorii locali, precum și un festival muzical. Anul trecut, doar trei sate au participat, în acest an numărul a crescut la zece. Așadar, putem afirma cu încredere că GEELY susține nu doar sportul, ci și cultura moldovenească.

Valeriu Klima, managerul showroom-ului GEELY

Bună ziua, Valeriu. Cum a fost experiența cursei pentru tine?

Deși nu sunt un alergător cu multă experiență, inițial am hotărât să parcurg zece kilometri. Însă, în realitate, traseul a avut paisprezece kilometri, cu un relief destul de variat. Alergarea a fost o provocare, însă acum îmi amintesc clar obiectivele pe termen lung în ceea ce privește activitatea mea sportivă. Fetești este un loc de-a dreptul fascinant - merită cu adevărat să alergi aici doar pentru a savura frumusețea sa. Imaginea unui copac solitar, pozat într-un mod enigmatic deasupra unui canion - este deja o amintire care mi se va întipări pentru totdeauna - ai putea chiar să produci un film aici. Sau să faci reclame pentru GEELY, profitând de rima între "Monjaro - Kilimanjaro" și de faptul că GEELY Tugella a fost denumit în onoarea unuia dintre cele mai înalte cascade din Africa.

Ambele modele au fost prezentate la cursă?

Atât Monjaro, cât și Tugella au fost prezentate. S-au integrat perfect în peisaj și Monjaro a parcurs întregul traseu al cursei.

Da, Iulian a menționat asta.  Apropo, au fost mulți participanți de la DAAC Hermes?

Patru colegi au alergat cursa cross alături de mine, iar doi au ales semimaratonul.

Ai de gând să te înregistrezi din nou la cursă?

Cu siguranță. Mai ales că GEELY susține activ evenimentele sportive. Astfel, ne aflăm într-o situație avantajoasă pentru ambele părți: avem ocazia de a face sport și de a promova brandul nostru.

Pavel Zingan

.
Для доступа ко всем материалам проекта необходимо войти в свой аккаунт
Login in Member zone
Забыли пароль?
У вас нет доступа?
Изменение пароля
Login in Member zone