ro
ru en
31 august 2023
Sergiu și Nadejda Știrban. MobiCasa – mobilier exclusiv din lemn natural

Interviul cu Sergiu și Nadejda Știrban, fondatorii MobiCasa. Rubrica Business Line, realizată cu sprijinul maib.

#INTERVIUL

Sergiu, Nadejda, bună ziua. Ce reprezintă MobiCasa, de cât timp funcționează și cum ați demarat această activitate?

Sergiu. Bună ziua, MobiCasa este un magazin specializat în comercializarea mobilei din lemn natural si saltelelor ecologice. Am intrat pe piață în anul 2020.

Nadejda. La început, gama noastră de produse era destul de limitată,, mai ales comparativ cu diversitatea pe care o oferim astăzi. Dispuneam de un showroom și un depozit mic și eram o echipă formată din trei persoane, Sergiu și cu mine inclusiv.

Ce vă deosebește este faptul că lucrați exclusiv cu mobilă din lemn natural. De ce ați ales lemnul?

Sergiu. Am optat pentru lemnul natural pentru că este eco-friendly. În familia noastră, "eco" nu este doar un slogan, ci un stil de viață. De când am fondat MobiCasa, ne-am implicat și mai mult în susținerea unui stil de viață ecologic. Ne bucură gândul că putem contribui la crearea unui mediu mai sănătos pentru copiii și urmașii noștri.

Nadejda. Stilul nostru de viață se bazaează pe gestionarea responsabilă a resurselor materiale, cum ar fi apa, energia, plasticul, textilele, hârtia și altele. În afacere, ne ghidăm după aceleași principii ca în viața de zi cu zi. Lemnul este o resursă regenerabilă, ușor de prelucrat, contribuie la eficiența energetică și este biodegradabil. În plus, mobilierul din lemn este durabil, ușor de întreținut, versatil din punct de vedere estetic și are un aspect inconfundabil.

Pe lângă mobilierul din lemn, oferiți și saltele la vânzare. După ce criterii ați selectat producătorul?

Sergiu. În portofoliul MobiCasa se regăsesc și saltele ecologice, fabricate din materiale naturale. Criteriul principal în alegerea producătorului a fost calitatea și proveniența materialelor folosite în confecționarea saltelelor. Importăm saltele din Ucraina, de la o companie cu peste 30 de ani de experiență în domeniu. Acestea sunt realizate din materiale naturale cum ar fi lâna de oaie, bumbac, latex natural și fibre de cocos. Sunt antialergice și sunt recomandate de medici ortopezi.

Nadejda. Clienții noștri prețuiesc calitatea; 8 din 10 cumpărători de paturi din lemn optează și pentru o saltea de la noi. În plus, oferim prețuri rezonabile.

De-a lungul anilor, compania dvs a crescut și s-a extins. Ce varietate de mobilier oferiți acum?

Sergiu. În oferta MobiCasa, clienții pot găsi o gamă variată de mobilier, de la dulapuri și comode până la noptiere, pantofare, paturi duble, paturi simple, paturi etajate, paturi tip căsuță, mese, scaune și saltele.

Nadejda. Unul dintre pașii importanți în extinderea companiei a fost deschiderea unui nou showroom, mai spațios, și extinderea echipei. Deasemenea, avem o prezență activă online. Pe site-ul mobicasa.md puteți descoperi promoțiile curente, condițiile de livrare și  gama de produse.

Aveți mai multe modele de paturi pentru copii. De ce ați ales anume această gamă ?

Sergiu. Fiind și noi părinți, acordăm o atenție specială produselor destinate copiilorю Astfel, am adus o varietate de paturi pentru copii, pentru ca părinții să poată alege exact ceea ce este potrivit pentru familia lor. Paturile noastre pentru copii se disting prin designul lor unic, precum și prin diversitatea de dimensiuni și culori.

Nadejda. Ne dorim ca procurarea mobilei și a saltelelor să fie o experiență plăcută atât pentru părinți, cât și pentru copii. De aceea, în showroom am amenajat un spațiu de joacă dedicat celor mici. Acesta le oferă părinților oportunitatea de a se concentra pe alegerea produsului potrivit, în timp ce copiii se distrează. Deși avem jucării, cărți de colorat și alte activități, patul etajat rămâne atracția principală pentru cei mici, pe care îl pot explora și testa.

Se spune că mobilierul din lemn este foarte scump. Este corectă această afirmație?

Sergiu. Departe de a fi adevărată această percepție, avem chiar produse care sunt mai accesibile ca preț decât echivalentele lor realizate din alte materiale. Ne străduim să oferim cel mai bun raport calitate-preț, făcându-ne astfel atractivi pentru cumpărătorii interesați de mobilă din lemn natural.

Sunteți singurii de pe piață care importă mobilă exclusiv din lemn natural, dar nu sunteți unicul furnizor sau producător din Moldova. Cum ați reușit să atrageți clienții către voi?

Sergiu. Ne implicăm activ în mediul online, pe rețelele de socializare și pe site-ul nostru. Colaborăm cu designeri și bloggeri, participăm la expoziții unde potențialii clienți pot face cunoștință cu noi și produsele noastre. Recent, am inițiat proiectul "Patul Călător", care a captat multă atenție. Acest pat a "călătorit" prin diverse locuri din Chișinău și chiar a vizitat un câmp de lavandă.

Partenerul intervilui - maib

Mai aproape de tine și de afacerea ta:

lansăm Serviciul Asistență Business Banking.

Ai nevoie de un suport profesionist - sună la 1314,

ai câteva întrebări simple - sună la 1314, 

cauți soluții financiare potrivite - sună la 1314.

Vei primi consultanță dedicată și specializată de la operatori bine instruiți.

Svetlana Marcova
.
Для доступа ко всем материалам проекта необходимо войти в свой аккаунт
Login in Member zone
Забыли пароль?
У вас нет доступа?
Изменение пароля
Login in Member zone