ro
ru en
30 noiembrie 2023
Maria și Mihai Bumbu. Misiunea noastră este să aducem sărbătoare în fiecare zi împreună cu Lumiverse

Interviu cu Maria și Mihai Bumbu, fondatorii Lumiverse (Ghirlande.md).

#INTERVIU

Maria, Mihai, salutare. Interviul nostru se potrivește perfect sezonului de anul nou, care a început acum câteva săptămâni, deoarece tema principală a discuției vor fi ghirlandele - elementele fără de care nu ne putem imagina sărbătorile de iarnă...

Maria. Buna ziua, Svetlana, ghirlandele și diversele instalații de lumină sunt cu adevărat printre cele mai iubite și indispensabile accesorii ale sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, vreau să menționez că Lumiverse nu respectă un program strict sezonier, lucrăm în mod continuu pe tot parcursul anului, oferind o gamă largă de servicii.

Mihai. Istoria noastră a început cu proiectul Ghirlande.md acum opt ani. Înainte de asta, eu și soția mea eram implicați în afaceri de publicitate și, la un moment dat, am început să primim din ce în ce mai multe solicitări de la clienți pentru proiecte legate de iluminatul festiv. Unul dintre primele proiecte pe care le-am realizat în acest domeniu a fost decorarea unui oraș din nordul Moldovei. Pentru noi, a fost un segment nou și interesant în care am văzut oportunitatea de a începe o direcție separată în afaceri. Unul dintre primii pași pe care i-am făcut a fost o călătorie în China, unde ne-am întâlnit cu producătorii și am încheiat contracte pentru producție care să corespundă cerințelor noastre.

Ce standarde ați ales?

Maria. La alegerea standartelor și criteriilor, mult depinde de condițiile climatice ale țării în care va fi utilizată iluminarea, nivelul de calitate pe care dorești să îl oferi clienților, bugetul potențialilor cumpărători, gusturile lor și alte aspecte. Deoarece iluminatul festiv poate fi folosit atât în interiorul încăperilor, cât și în exterior, am ales una dintre cele mai înalte standarte de calitate, vorbim despre IP 65- IP 68, care garantează utilizarea în siguranță la temperaturi cuprinse între - 40°C și +60°C.

Alt criteriu important este siguranța. Ghirlandele și orice iluminare sunt legate, în primul rând, de electricitate, așa că pe primul loc este calitatea înaltă, care garantează siguranța utilizării. Atât adulții, cât și copiii, chiar și animalele dvs. de companie, dacă ating sau se joacă cu ghirlanda, trebuie să fie cât mai protejați, așa că am preferat produse de înaltă calitate.

Mihai. Implementarea iluminatului festiv este doar una dintre componentele activității noastre. Oferim întregul spectru de servicii - proiectare și designul instalației, producție, livrare, montare și demontare, întreținere. Astfel, oferim un ciclu complet de servicii, ceea ce este convenabil atât pentru noi, cât și pentru client, care nu trebuie să se adreseze unei alte companii pentru realizarea sarcinii. Chiar dacă lucrăm la proiecte mari, în magazinul nostru din Chișinău, oricine poate achiziționa o ghirlandă sau orice alt decor în funcție de buget și preferințe. Este important de menționat că chiar și ghirlandele mici folosite pentru a decora bradul acasă sau în apartament respectă aceleași standarde înalte de calitate pe care le-am ales pentru obiectele mai mari.

Ați menționat producția. Înțeleg corect, importați o parte din produse și o parte le produceți în Moldova?

Maria. Da, avem o fabrică cu o suprafață de 1500 de metri pătrați, unde producem toate obiectele noastre decorative mari din metal, pe care ulterior le împodobim cu ghirlande.

În ciuda faptului că prima asociație cu ghirlandele este legată de sărbătorile de Anul Nou, voi lucrați pe tot parcursul anului. Ce servicii oferiți?

Mihai. Sărbătorile de iarnă reprezintă vârful activității noastre în timpul anului, dar nu este singura perioadă în care activăm. În aproximativ ultimii trei ani, Paștele a devenit a doua sărbătoare ca volumul lucrărilor efectuate. Cred că toți locuitorii Chișinăului au observat cum s-a schimbat centrul orașului în perioada sărbătorilor pascale. Cele mai multe instalații, precum ouăle de Paște, iepurașii și florile, au fost produse la fabrica noastră.

Pe lângă proiectele mari care acoperă orașe și sate în întreaga Moldovă, lucrăm și cu iluminarea pentru case private și proprietăți comerciale, cum ar fi restaurante, hoteluri și birouri. Acești clienți colaborează cu noi pe tot parcursul anului, și nu există un sezon specific în această privință.

Maria. De asemenea, lucrăm activ în domeniul iluminării arhitecturale. Iluminatul nu înseamnă doar ghirlande sclipitoare, ci și iluminarea specială a clădirilor și obiectelor, care au un rol important în crearea unei imagini unice a orașului nostru. Un exemplu de utilizare a iluminării arhitecturale este sensul giratoriu de la Buicani, lângă Flacara. Pe lângă decorarea luminată a sensului giratoriu, am instalat în jur o bandă neon specială, creând efectul de "linie în mișcare". Această bandă este o soluție excelentă pentru a face traficul în oraș mai confortabil și mai sigur. Folosim banda neon și în alte proiecte, de exemplu, pentru marcarea și iluminarea zonelor pietonale din oraș.

Misiunea noastră este nu doar să creăm o atmosferă de sărbătoare, ci și să facem orașele și satele din Moldova mai atrăgătoare și mai sigure, indiferent de anotimp și dată în calendar.

Recent, proiectul Ghirlande.md a intrat într-o nouă etapă, schimbându-și denumirea în Lumiverse. De ce ați luat o astfel de decizie ?

Maria. Nu renunțăm la numele Ghirlande.md, acesta continuă să funcționeze, dar în paralel am introdus un nou brand - Lumiverse. Timp de 7 ani, Ghirlande.md a oferit clienților servicii de calitate și o gamă variată de produse, și cel mai important - ne-a făcut recunoscuți pentru o audiență extinsă. Dar astăzi suntem pregătiți să declarăm că munca noastră este mai mult decât simplă iluminare festivă. De aceea am lansat Lumiverse - un nou nivel de servicii, o nouă relație cu clienții și noi perspective de dezvoltare. Am îmbunătățit majoritatea proceselor interne, inclusiv cele de producție și am lucrat intens la management pentru a prezenta o nouă versiune a proiectului Ghirlande.md, deja binecunoscut de toată lumea.

Mihai. Lucrăm în mod constant pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor noastre și pentru a le diversifica. Importăm în Moldova inovațiile internaționale și implementăm tendințele actuale. Proiectele ample pe care le realizăm cu Lumiverse reprezintă o oglindire a valorilor și aspirațiilor noastre. Sursa noastră principală de inspirație o reprezintă natura și motivele tradiționale moldovenești. Introducem tot mai multe elemente care se asociază cu peisajul nostru, cu natura, soarele, flora și fauna.

Pentru noi și pentru Maria, Lumiverse este un business de familie care ne oferă posibilitatea de a împărtăși emoții frumoase, de a aduce culori și lumină pe străzile orașului nostru natal, de a-l face sigur și primitor. Una dintre cele mai ambițioase obiective ale noastre este de a contribui la formarea unei țări în care oamenii să nu dorească să plece, iar cei care au emigrat să-și dorească să se întoarcă acasă. Cu siguranță, dorința de a rămâne în țară trebuie susținută de multiple factori, așa că, în calitate de antreprenori, creăm locuri de muncă cu salarii decente, condiții de muncă confortabile și ne asigurăm că toți angajații noștri, care sunt deja peste 100, își văd viitorul în Moldova.

Una dintre direcțiile de dezvoltare ale Lumiverse este exportul. Ați început deja colaborarea cu parteneri din alte țări?

Maria. Da, anul trecut am intrat pe piața din România și colaborăm cu orașul Slănic-Moldova. Avem deja oferte de colaborare din partea altor orașe românești, așa că în viitorul apropiat câteva obiective urbane suplimentare vor fi decorate cu Lumiverse.

Mihai. Cu siguranță nu ne vom opri doar în România. Fabrica din Chișinău ne permite să creștem semnificativ volumele de producție, așa că în planurile noastre până în 2027 este să fim prezenți în cel puțin cinci țări cu diferite tipuri de servicii. Până în 2030, dorim să facem parte oficial din unul dintre cele mai semnificative și frumoase evenimente din lume - Christmasworld din Germania.

Unde se pot achiziționa ghirlandele și cum se pot comanda serviciile dumneavoastră?

Maria. Magazinul nostru fizic este situat în Chișinău, la adresa str. A. Vlahuță, 1A. De asemenea, puteți consulta gama de produse și serviciile noastre pe site-urile lumiverse.md, https://www.ghirlande.md/ și pe paginile noastre de socializare https://www.facebook.com/lumiverseofficial, http://www.facebook.com/ghirlande.md, http://www.instagram.com/ghirlande.md.

 

Svetlana Marcova
.
Для доступа ко всем материалам проекта необходимо войти в свой аккаунт
Login in Member zone
Забыли пароль?
У вас нет доступа?
Изменение пароля
Login in Member zone