ro
ru en
Constantin Moscovici. Rock și naiul

 

Pe data de 4 iunie, dacă aveți peste patruzeci de ani sau, dimpotrivă, nu ați avut niciodată ocazia să vedeți cum părinții voștri se distrează la concerte de rock, trebuie să fiți prezenți în Teatrul Verde la concertul lui Constantin Moscovici & The Crazy Orchestra. Când ați simțit ultima dată ritmul melodiei "Smoke on the Water"?

#INTRO

Pe 4 iunie, la Teatrul Verde, va avea loc un concert extraordinar. Iată afișul evenimentului: „Constantin Moscovici & The Crazy Orchestra. Pan-flute sympho-rock. Play list: The Beatles, AC/DC, Deep Purple, Kiss, Queen...”

Nu voi enumera întreaga listă de piese, aceste nume sunt suficiente pentru ca imaginația să înceapă să contureze ceea ce se va întâmpla la începutul lunii iunie pe scena Teatrului Verde din Chișinău.

Concertul va fi susținut de prietenii lui Constantin Moscovici de la DAAC-Hermes - sponsorul evenimentului fiind Jaguar și Land Rover.

Adaug și faptul că, în ciuda lipsei complete de auz muzical și a incapacității de a cânta la orice instrument muzical, pot reda ritmul din "Smoke on the water" la orice chitară. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți surprinderea mea când am aflat că acum Constantin îl interpretează cu naiul.

#INTERVIUL

Constantin, salut! Tu și Deep Purple? Spune-ne povestea de la început! Cum și când s-a întâmplat totul?

Totul a început în anul 2013, când am avut privilegiul de a participa la un concert alături de Elton John.

Ai cântat împreună cu Elton John?

Da, exact. Am avut această oportunitate datorită promotorului independent din regiunea baltică, Andreas Platonov. Andreas are o vastă experiență în colaborarea cu artiști de talie mondială, iar în anul 2013 m-a invitat să mă alătur lui Elton John într-un concert desfășurat în Tallinn. Evenimentul a fost impresionant, cu o audiență de aproximativ 100.000 de spectatori. După încheierea concertului, Andreas mi-a spus: "Constantin, trebuie să te dedici muzicii rock! Rock-ul în interpretarea ta este cu adevărat extraordinar."

Care a fost răspunsul tău?

Atunci, să fiu sincer, m-am întrebat unde se află naiul și unde se află rock-ul, dar am decis să las această întrebare să se odihnească într-un sertar al minții mele, pentru o perioadă ce părea să se întindă într-un infinit necunoscut.

Andreas a fost mai insistent decât am crezut. El nu a uitat acea interpretare. Ceea ce m-a surprins cu adevărat a fost modul în care ideea de a cânta rock pe nai s-a reîntors în viața mea, revitalizându-mi spiritul. Constantin Moscovici & The Crazy Orchestra este ideea genială a lui Andreas, iar eu sunt extrem de fericit că am fost în măsură să o trăiesc alături de el. Trebuie să recunosc, nu mă așteptam la un asemenea efect să se întâmple.

Când ai încercat pentru prima dată să cânți rock de pe scenă?

Pe 1 octombrie anul trecut, am avut un concert aniversar unde am interpretat câteva piese clasice de rock, Scorpions, AC/DC și, desigur, Smoke on the water. Reacția publicului a fost incredibilă. Aceste piese au devenit surpriza culminantă a concertului. I-am trimis și un videoclip lui Andreas.

Cum el a reacționat?

El s-a bucurat că în cele din urmă am ajuns la această etapă. Pe 7 aprilie, în final, am ajuns la acest punct remarcabil. Am colectat 20 de compoziții și am prezentat Constantin Moscovici & The Crazy Orchestra în Riga, alături de Orchestra Simfonică Națională a Letoniei. A fost o experiență absolut memorabilă. Sala a fost arhiplină, două bisuri în picioare, o reacție plină de entuziasm la fiecare piesă, iar comentariile și feedback-ul despre sunetul excepțional al rock-ului interpretat pe un instrument etnic precum naiul au fost extraordinare.

Înțeleg că aceasta este doar începutul?

Cu siguranță. Andreas pregătește un turneu european de 10 concerte pentru toamnă. Ideea a funcționat, intuiția lui ca producător nu l-a dezamăgit. În plus, la începutul verii, vom avea ocazia să interpretăm acest repertoriu în Moldova. Am invitat și câțiva prieteni să urce pe scenă alături de mine - Vladimir Fotescu și Victoria Nikitchenko. Va fi un concert de neuitat!

Va fi și Smoke on the water?

Da, va fi.

Super! Mă alătur și eu!

P.S. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la acest link iticket.md/pan-flute-sympho-rock

În plus, sunt sigur că înainte de concert vom putea admira noile modele Land Rover sau Jaguar?

Pavel Zingan

.
Для доступа ко всем материалам проекта необходимо войти в свой аккаунт
Login in Member zone
Забыли пароль?
У вас нет доступа?
Изменение пароля
Login in Member zone