ro
ru en
17 martie 2023
Pavel Zingan. Mazda și quest-ul subteran la Milestii Mici Winerun

 

Cursele ”subterane” devin o tradiție bună din Moldova. Pe 11 martie a avut loc deja tradiționalul Milestii Mici Winerun. Mazda a fost partenerul oficial al cursei, prin urmare, mașinile oficiale ale evenimentului au fost modelele Mazda. Citiți în postare despre cursă, lanterne și străinii din Moldova.

Dacă nu ați fost la eveniment, Întrebați participanții. Așa am făcut și eu.

Maxim Zorchin, director Sporter

Salut, Maxim. Acesta nu este primul eveniment Milestii Mici Winerun, adevărat?

Exact, nu este primul. Acesta este deja al treilea.

Numărul de participanți este în creștere de la o cursă la alta sau interesul pentru cursă s-a stabilizat în cel de-al treilea an?

Numărul este doar în creștere. A treia ediție a adunat 350 de participanți printre care și 70 de străini.

Din ce țări anume?

Aș spune "jumătate din Europa". Au fost mulți alergători din România, evident, au venit și câțiva olandezi. În fiecare an, numărul vizitatorilor străini crește. Le place și le spun prietenilor lor. Mai poți alerga undeva în lume o distanță de zece kilometri, dintre care nouă kilometri subteran?

Finish-ul era și el subteran?

Atât linia de sosire, cât și zona de alimentație, "la suprafață" a fost doar linia de start și un kilometru în exterior.


Andrei Elistratov, directorul departamentului de publicitate DAAC-Hermes.

Andrei, salut. Mi se pare că nu ratezi nici o cursă în Moldova?

Cel puțin niciunul dintre evenimentele la care brandurile noastre au fost parteneri sau organizatori. Anul acesta este pentru prima dată când particip la cursa de alergare în subteran.

Orașele viticole subterane este ceva obișnuit pentru noi. Le-am vizitat de mai multe ori încă de când eram copii. Cum reacționează străinii la alergarea prin crame? Care este reacția lor?

Cei care văd cum mașina dispare sub pământ și apoi aleargă ei înșiși kilometri întregi, trecând pe lângă butoaie, săli de producție și de degustare, rămân cu maxilarul jos pentru prima dată.

Poți compara cursele de la Cricova și Milestii Mici. În ce constă diferența dintre ele?

Organizarea ambelor evenimente este la nivel înalt, doar că cursa de la Milestii Mici pare să fie puțin mai extremă. Există o porțiune de drum unde este complet întuneric. Cei care aleargă sunt echipați cu lanterne de cap. În general, alergarea subterană este o experiență deosebită - mirosuri diferite, acustică diferită, aer și praf. Merită ca fiecare alergător să încerce măcar o dată în viață.


Nicolae Camerzan, managerul showroom-ului Mazda

Nicolae, salut. A devenit Mazda un susținător activ al evenimentelor sportive?

Din an în an, aceste evenimente reușesc să atragă din ce în ce mai mulți oameni. Este responsabilitatea noastră socială să susținem evenimentele care promovează un stil de viață sănătos, mai ales unul atât de frumos precum Milestii Mici Winerun.

Ce automobil a fost prezentat în cursă?

Scopul era să prezentăm mai detaliat modelul Mazda CX 30. Este o mașină compactă, superbă pentru oraș, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Toate opțiunile de siguranță, pentru care Mazda este renumită, sunt incluse deja în modelul de bază. Cei 6 ani de garanție sau 150 000 km parcursi vorbesc de la sine. Mazda s-a dovedit de mult timp a fi o mașină de încredere cu care nu veți avea niciodată probleme sau întrebări.

La această cursă au fost prezentate 3 mașini Mazda, în afară de CX-30 menționat mai sus, în culoarea sa emblematică roșu aprins:

Modelul CX-60 plugin hybrid este un SUV mare și spațios cu tracțiune integrală. Oamenii din jur erau surprinși în mod deosebit de consumul de combustibil declarat de producător - 2,1 litri/100 km în modul mixt - și de autonomia de 63 km cu propulsie electrică. Această distanță este suficientă pentru a acoperi norma zilnică a majorității locuitorilor din oraș.

CX-5 este un vehicul off-road de mici dimensiuni, cu o gardă la sol mare de 20 cm (7,6 inch). CX-5 a fost condus de câteva ori pentru a fi testat înainte de începerea evenimentului. A fost, de asemenea, mașina care a deschis cursa, atrăgând alergătorii în adâncurile subsolului.

Vreau să vă reamintesc că DAAC Hermes este reprezentantul oficial al MAZDA în Moldova.

Pavel Zingan

.
Для доступа ко всем материалам проекта необходимо войти в свой аккаунт
Login in Member zone
Забыли пароль?
У вас нет доступа?
Изменение пароля
Login in Member zone